Alicante – rennointa Espanjaa

Keskustan kauppahalli, Mercant central, on hauska katsella ja tuoksutella.

Teksti ja kuvat Anni Kotkamaa

Päätimme lähteä seitsemän hengen ”tyttöjen matkalle” johonkin espanjalaistenkin suosimaan paikkaan. Valinta osui Alicanteen, joka oli monille uusi, vaikka joukossamme oli monia Espanjankävijöitä, jopa espanjan kielen taitajia.

450 000 asukkaan kaupunki tarjosi kaupunkiloman, jossa oli kätevästi myös upea rantabulevardi Rambla Méndez Núñez ja hiekkaranta Costa Blanca uimapaikkoineen aivan keskustan tuntumassa. Ja lisää valkeaa rannikkoa kävelymatkan päässä, jossa rannan vesi on virkistävää ja puhdasta. Moni meistä pulahtikin uimaan, koska matkallemme, kesäkuun alussa, sattui 30 asteen lämpötila.

Kaupungin kauneus yllätti, samoin se, että paikalla oli valtavasti espanjalaisia turisteja, joille kotimaanmatkailu tuntui maittavan. Alicantessa on myös paljon opiskelijoita, koska siellä on yliopisto.

Alicante on hyvä kohde monen tyyppisiin matkoihin. Pelkkään lepolomaan se sopii mitä parhaiten, sillä ranta, ravintolat, bailaus, shoppailu ja pikku puuhastelu ovat käden ulottuvilla. Myös kulttuurimatkailuun on hienot mahdollisuudet. Kulku kaupungin pitkään historiaan alkaa vanhasta kaupungista ja jatkuu moniin näkemisen arvoisiin museoihin, vanhoihin kirkkoihin sekä jännittävälle satama-alueelle ja sen edustalla olevalle Plaza Puerta del Mar -aukiolle.

Ravintolat ja baarikadut, Carrera del las setas, tekevät Alicantesta ihanan paikan rentoutumiselle.

Kaupungissa on helppo liikkua erityisesti raitiovaunulla. Meille Alicanten upeat ravintolat olivat tärkeitä, koska me vanhat ystävykset halusimme kokoontua pöydän ympärille keskustelemaan, syömään ja juomaan hyvin. Hintataso on Helsinkiä hieman halvempi ja ruoka taivaallisen hyvää. Plaza de San Cristobalin ravintola-alueella on ruokaa joka makuun aina paellasta pitsaan. Pöytävarauksia ei tarvittu ja tapasten äärellä saattoi istua tuntitolkulla. Osuimme myös todistamaan katufestivaaleja ja muutenkin rentoa musiikkia oli paljon. Paikalliseen tapaan ilmapiiri on perheystävällistä ja pienetkin lapset pyörivät aikuisten mukana pikkutunneille saakka. Päivähupia perheille löytyy läheisestä vesipuistoista, joihin pääsee bussilla.

Espanjassa vallitseva vesipula ei vaikuta turistien elämään millään tavalla, ilmeisesti siksi että sellaisilta ongelmista suojellaan monille espanjalaisille elannon tuovaa matkailijaa. Maan talouslama kyllä näkyy kerjäläisten runsaana määränä. He ovat Alicantessa yleensä vanhempaa paikallista väkeä, joilta lama on vienyt työpaikan.

Kävelymatkan päässä kukkulalla sijaitsee San Fernandon linnake, josta on hienot näkymät joka suuntaan. Luonnossa retkeilevät tekevätkin mielellään retken linnakkeelle, jossa tuulet ovat viileitä kuumien katujen vastapainoksi.

Matka Helsingistä Alicanteen kestää 4 tuntia 20 min. Lämpötilasta kannattaa ottaa selvää etukäteen, ettei tee liian kunnianhimoista matkaohjelmaa. Meilläkin jäi käymättä moni suunnittelemamme paikka. Nautimme espanjalaisesta rennosta ilmapiiristä eikä kertaakaan tuntunut, että olisimme turistirysässä. Vaikka tulimmekin maailman onnellisimmasta maasta, kävimme maassa, jossa eletään pisimpään.

Musta paella on Alicanten perinneherkku. Eikä ihme!
Teimme matkamme ennen lämpöaaltoa, joka on ollut pahimmillaan yli 40.

Anni Kotkamaa

Anni Kotkamaa

Julkaisijan tiedot

Marko Holmström

Marko Holmström

IT-moniosaaja.

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.