Grafiikka taipuu moneksi professorin ja oppilaiden Kuusikossa

Etsijä.

Teksti ja kuvat Hannele Salminen

Taidegraafikoiden Galleria G:ssä on esillä varsinainen grafiikan aarrearkku. Näyttely Kuusikko juontaa juurensa Kuvataideakatemian taidegrafiikan laitokselle vuosille 1994–1998, jolloin Inari Krohn toimi sen professorina. Hänen ja oppilaiden vuorovaikutus oli läheistä, kertoo koordinaattori ja yksi näyttelyn taiteilijoista Beata Joutsen.

Kukin näyttelyn kuudesta taiteilijasta on sen jälkeen edennyt omaan persoonalliseen suuntaansa. He toimivat itsekin nykyään opettajina. Krohnin ja viiden hänen tuonaikaisen oppilaansa näyttelyssä olevien teosten tekniikat kertovat, mistä kaikesta Kuusikossa on kyse: chine colleé, etsaus, kuivaneula, fotopolymeeri, viivasyövytys, kollaasi, mezzotinto…

Inari Krohnin teosten teemana on kokemus luonnosta ja ihmisestä osana luontoa. Lukuisat matkat ovat tuoneet muiden kulttuureiden vaikutteita hänen teoksiinsa. Tässä Etsijä, viivasyövytys ja vesiväri.

Pilvi Ojala on utelias kokeilemaan aina uutta. Viime aikoina hän on työskennellyt kolmiulotteisten installaatioiden parissa. Teos Doppelgänger, paperi, vesiväri, pahvi, offsetlitografia, pysäytti miettimään, mitä ihmettä näyttämöllä on meneillään.

Nämä ja paljon muuta kiinnostavaa on nähtävissä näyttelyssä:

KUUSIKKO Professori ja oppilaat: Inari Krohn, Maija Albrecht, Beata Joutsen, Pilvi Ojala, Laura Pohjonen, Metta Savolainen 25.10.–19.11.2023

Doppelgänger.
Hannele Salminen

Hannele Salminen

Julkaisijan tiedot

Marko Holmström

Marko Holmström

IT-moniosaaja.

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.