Kulttuuria pienistä pienimmille

Elsa menossa ensimmäiseen konserttiinsa Musiikkitaloon.

Teksti ja kuvat Hilkka Kotkamaa

Helsingin kaupunki on pohtinut päänsä puhki, mitä Helsingissä voi olla tarjolla kaikkein pienimmille kaupunkilaisille. Kymmenisen vuotta sitten käynnistettiin hanke otsikolla Kulttuurin kummilaiset. Jokaisena vuotena kutsutaan eri kulttuuritapahtumiin kaksi nuorinta ikäpolvea ja parhaillaan ovat vuorossa 2020 ja sitä nuorempana syntyneet kaupungin asukkaat eli jokaisella helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaanlapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Tällä hetkellä mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa.

Niinpä lähdin tyttärentyttäreni Elsan, 1v 8 kk, kanssa testaamaan mitä kummilapsille on tarjottavaa ja menimme konserttiin otsikolla Porkkana karkuteillä. Ensin piti vähän verrytellä ja juosta Musiikkitalon käutäviä edestakaisin ja sitten suureen konserttisaliin, joka olikin täpötäyssä pientä yleisöä vanhempineen. Mitä jos nälkäinen pupu löytää porkkanan, mutta se lähteekin karkuteille?

Metsän eläimet tanssivat Johanna Elovaaran koreografiaa ja ohjauksessa. Ja täysimittainen orkesteri soitti kapellimestari Maria Itkosen käyttäessä välillä tahtipuikkona porkkanaa. Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginteatterin yhteisesitys hypnotisoi yleisön, jolla oli alaikäraja 2+. Välillä metsän eläimet huusivat töttörö töö ja kas, orkesterista löytyi instrumentti joka vastas samalla tavalla. Ja sitten huudettiin huu, huu pim pim ja huilu soitti takarivissä saman äänen. Välillä ja lopussa taputettiin iloisesti. Muuten musiikkiosuudet kuunneltiin hiljaa. Konserttifanitus on avattu.

Hilkka Kotkamaa

Hilkka Kotkamaa

Julkaisijan tiedot

Marko Holmström

Marko Holmström

IT-moniosaaja.

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.