Linnanmäki pitää pintansa matkakohteena 

Hattarat kuuluvat Linnanmäelle.

Teksti ja kuvat Hilkka Kotkamaa

Jos pääkaupunkiseudulle osuu matka, on Linnanmäki takuuvarma kohde, joka sopii vauvasta vaariin. Kävimme viettämässä kesäpäivän neljän lapsen ja kolmen aikuisen porukassa. Koska 47 euron ranneke oli meille liian kallis, päätimme keskittyä laitteisiin, jotka ovat maksuttomia. Ilmaislaitteita on onneksi seitsemän kappaletta ja ihan hyvin kelpasi 1-6-vuotiaille lapsillemme, vaikka 6-vuotias olisi halunnut lisäksi Mustekalaan. No, ensi kerralla. Erikseen ostettuna laiteliput olisivat maksaneet kympin. Korvaukseksi lupasimme ostaa lapsille hattarat. Suosituin laite meidän väelle oli pieni viikinkilaiva ja pyörivä vankkuri.

Pyörivä vankkuri on suosittu pienten lasten laite.

Linnanmäki on perustettu 1951 ja se on perustaltaan epäkaupallinen, lastensuojelutyötä tukeva ja rahoittava. Huvipuisto on Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto, joka sijaitsee keskellä Helsinkiä. Linnanmäellä on yli 40 huvipuistolaitetta, runsaasti erilaisia pelejä sekä ravintoloita ja kahviloita. Huvipuiston suosituin laite on puinen vuoristorata, joka on kuulunut Linnanmäen vakiovarusteisiin alusta asti. Huvipuistoon lisätään joka vuosi uusia laitteita, joiden tekniikka on kansainvälistä tasoa. Esimerkiksi Linnunrata ja Kammokuja otetaan parin vuoden tauon jälkeen käyttöön VR- ja 3D-lasit. Lasien myötä kävijät pääsevät sisälle virtuaalimaailmoihin ja nauttimaan huvilaitteiden tehosteista. Turvallisuuden takia laitteisiin on pituus-, ja ikärajoituksia.

Huvipuistoa ylläpitävä Lasten Päivän Säätiö kerää varoja lastensuojelutyölle. Vuosien saatossa olemme keränneet lastensuojelutyölle yhteensä noin 120 miljoonaa euroa.

Linnanmäellä työskentelee tämän vuoden huvikaudella 700 henkeä, joita kutsutaan hupimestareiksi.

Kesä jatkuu Linnanmäellä syksyllä kun puistossa käynnistyvät teemaviikot. Ensimmäisenä iik!week tarjoaa reilusti kauhua ja kietoo koko huvipuiston synkkään pimeyteensä 7.-24.9.Upouudet ja entistäkin piinaavammat kauhukohteet sekä uudistunut Motelli. Puistossa on syyskuussa liikkeellä toinen toistaan karmivampia hahmoja. Piinaavaa kauhua ei tänä syksynä pääse puistossa pakoon, ja tämän vuoksi ikäsuositus kauhukohteisiin on 15 vuotta. Ikäsuositus huvipuiston alueelle on 12 vuotta, ja alle 15-vuotiaiden toivotaan saapuvan huvipuiston alueelle vain huoltajien seurassa.

Suosittu valokarnevaali huipentaa koko Linnanmäen huvipuistokauden 12.–22.10. Karnevaalin aikana huvipuiston pääsee kokemaan näyttävässä väriloistossa.

Molemmat teemaviikot ovat maksullisia tapahtumia. Suuren suosion takia niihin suositellaan ostamaan liput jo etukäteen.

Kartasta selviää laitteiden sijainti, myös maksuttomien.
Hilkka Kotkamaa

Hilkka Kotkamaa

Julkaisijan tiedot

Marko Holmström

Marko Holmström

IT-moniosaaja.

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.