Teksti ja kuvat Anni Kotkamaa
Manchester on kaupunki, joka on sopiva seikotus vanhaa ja uutta. On raharikkaiden komeaa historiaa, jossa aimo annos vanhan Englannin työläissharmia. Vanhassa keskustassa on helppo suunnistaa, koska se ei ole kovin laaja. Pitkän viikonlopun turistiystävällinen paikka siis. Turisteja kaupunkiin tuo erityisesti maailmanluokan jalkapallo ja mehevä pubikulttuuri. Siellä voi syödä ja juoda hyvin ja ympärillä huokuu peribrittiläinen, mutta silti omaperäinen manchesterilainen kulttuuri.
Jokainen oluen ystävä tietää että Manchester on hyvien olutlaatujen mekka. Pubit ovat kodikkaita ja rentoja. Monesti paikat ovat niissä ihanasti rempallaan, mutta tunnelma lämmin ja suvaitsevainen. Boddingtons on olut, jonka manchesterilaisemmaksi ei olut voi tulla. Paikalliset oluet ja kaikki muutkin kaupunkiin liittyvät asiat tunnistaa Mehiläinen-logosta, worker bee.
Manchester on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästä. Siellä pubit, coctailbaarit, kahvilat ja ravintolat ovat kaupungin keskustassa vieri vieressä ja ilonpito raikaa läpi yön. Vanhoihinkin pubeihin kuuluu terassi ja sisätila on jaettu looseihin, koska pienet tilat saatiin pysymään helpommin lämpiminä. Yliopistokaupunkina kaupungin väestö on nuorta, kansainvälistä ja eläväistä. Osa keskustan pubeista on maailman vanhimpia.
Oluen ja omien coctail-sekoitusten lisäksi kaupunki tunnetaan pie companysta, taikinakannella päällystetystä piirakastaan, legendaarisesta pubiruoastaan. Piirakkaan kuuluu kuohkea taikina, jonka sisään kiedotaan muusattuja herneitä, sipulia, juustoa, sieniä, perunaa tai lihaa sekä mausteita. Tulos on herkullisen makuinen, hyvin täyttävä ja hinnaltaan kohtuullinen. Nykyisin pubeissa syödään piirakoista kevennettyjä versioita, joissa käytetään vähemmän rasvaa ja laadukkaita täytteitä. Myös luksusversioita voi tilata. Piirakkaan kuuluu pohjoisenglantilaiseen keittiöön kuuluva lihakastike, gravy. Kun pubi-illassa syö oikeaoppisen piirakan ja juo muutaman oluen palan painikkeeksi, voikin jo lyllertää kotiin ihan tyytyväisenä.