Varo QR-koodihuijauksia

QR-koodien käyttö on yleistynyt moniin jokapäiväisiin maksutapahtumiin. Koodin käyttö ei kuitenkaan ole täysin vaaratonta. QR-koodeja käytettäessä on aina syytä tarkistaa, että maksu menee oikeaan osoitteeseen.

Ulkomailla autoillessa voit esimerkiksi törmätä QR-koodihuijaukseen. Viet auton pysäköintipaikalle ja luet älypuhelimella pysäköintimittarissa olevan QR-koodin ja lähetät pysäköintimaksun. Mutta kun palaat autollesi, siinä onkin pysäköintivirhemaksu!

Huijari olikin liimannut oman QR-koodin pysäköintimittarissa olevan koodin tilalle ja maksu oli mennyt huijarille. Jottei näin kävisi, käytä pysäköintisovellusta tai kirjoita itse maksuportaalin nettiosoite selaimen osoiteriville.

Vastaavantyyppisiin QR-koodihuijauksiin voit törmätä kaikkialla, missä tätä koodia käytetään. Erityisesti maksujen kanssa pitää itse varmistaa maksun menevän oikeaan osoitteeseen ennen kuin hyväksyt maksun.

Lisätietoja: howtogeek.com

QR-koodi (Quick Response -koodi) on kaksiulotteinen viivakoodi, joka on kehitetty Japanissa vuonna 1994. Se voi sisältää tietoa eri muodoissa, kuten tekstiä ja linkkejä. Älypuhelimilla varustettu QR-lukija voi lukea nämä tiedot skannaamalla QR-koodin. QR-koodi koostuu neliön muotoisista pikseleistä ja se on tyypillisesti painettu valkoiselle taustalle. Käytännössä sen informaatio tallennetaan sekä pysty- että vaakasuuntaan, toisin kuin perinteisissä viivakoodeissa, jotka tallentavat tiedot vain yhdellä ulottuvuudella. QR-koodeja käytetään laajasti erilaisissa sovelluksissa, mukaan lukien tuote-etiketit, mainokset, ja älypuhelinten sovellukset. Ne ovat myös erittäin hyödyllisiä markkinoinnissa, koska ne mahdollistavat nopean ja helpon tavan jakaa tietoa digitaalisessa muodossa.
Marko Holmström

Marko Holmström

IT-alan moniosaaja. Datanomi & elektroniikka-asentaja (tietotekniikka). Pidän kaikista mieltä kiehtovista asioista kuten vieraat maat ja kansat, taide, teatteri, musiikki ja kulttuuri yleensäkin. Lisäksi pidän tietotekniikasta ja internetin mahdollisuuksista. Näiden sivujen luonti antoi minulle mahdollisuuden yhdistää kaikki kiinnostuksen kohteeni yhteen kokonaisuuteen.

Julkaisijan tiedot

Marko Holmström

Marko Holmström

IT-moniosaaja.

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.